انواع سرطان پروستات

سرطان پروستات می تواند خوش خیم یا بدخیم باشد.

سرطان خوش خیم پروستات(BPH)

-مانند هایپرپلازی خوش خیم پروستات

– بندرت کشنده هستند.

– به بافتهای اطراف آسیب نمی رسد.

– به قسمت های دیگر بدن سرایت نکنید.

– قابل برداشتن است و می تواند خیلی آهسته رشد کند (اما معمولاً رشد نمی کنند)

سرطان پروستات بدخیم

– ممکن است گاهی اوقات کشنده باشد.

– می تواند به اندامها و بافتهای اطراف (مانند مثانه یا راست روده) گسترش یابد.

– متاستاز سرطان پروستات در قسمتهای دیگر بدن (مانند غدد لنفاوی یا استخوان)

– غالباً قابل برداشتن هستند اما گاهی اوقات رشد می کنند.

احتمال مرگ در سرطان پروستات

بسیاری از مردانی مبتلا به سرطان پروستات می شوند، به دلیل این بیماری جان خود را از دست نمی دهند. تشخیص زودهنگام سرطان پروستات کمک زیادی به درمان آن خواهد کرد.

با توجه به گزینه های بهتر غربالگری و درمانی، طول عمر مردان مبتلا به سرطان پروستات در طول سال ها افزایش یافته است. امروز 99٪ از مردان مبتلا به سرطان پروستات حداقل 5 سال پس از تشخیص، زندگی خواهند کرد. بسیاری از افرادی که اقدام به معالجه می کنند درمان می شوند. اغلب سرطان پروستات رشد آهسته ای دارد و سالها طول می کشد تا پیشرفت کند. حتی اگر این سرطان در سایر قسمتهای بدن نیز گسترش یابد، از هر سه مرد یک نفر بعد از پنج سال زنده می مانند.

پرتو درمانی پروستات

پرتو درمانی از انرژی سطح بالا برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می کند. روش پرتو درمانی در درمان سرطان پروستات می تواند به منظور دست یابی به هدف مورد نظر، به دو روش انجام شود:

☑ تابشی که از بیرون به بدن تابیده می شود.

دراین روش درمان سرطان پروستات شما بر روی یک میز دراز می کشید و درحالی که یک دستگاه در اطراف بدنتان حرکت می کند، پرتو های پرانرژی همچون پرتو X یا پروتون را به سمت پروستات سرطانی می تاباند. درمان با این روش معمولا 5 بار در هفته و به مدت چند هفته بطول خواهد انجامید.

☑ منبع تابش در داخل بدنتان جای گذاری می گردد یا براکی تراپی پروستات

براکی تراپی شامل جای گذاری تعداد زیادی دانه ی پرتوزای برنجی شکل در داخل بافت پروستات است. دانه های رادیواکتیو دوز پایینی از پرتو ها را در طول یک مدت زمان طولانی رها می کنند. پزشک شما با استفاده از سوزن های ویژه هدایت شده به وسیله تصاویر سونوگرافی، دانه های رادیو اکتیو را در پروستات تان قرار می دهد. بعد از مدتی تابش این دانه های تعبیه شده در نهایت قطع می شود و نیاز به در آوردن آن ها نیست.

بزرگی خوش خیم پروستات

عوارض پرتو درمانی پروستات

عوارض رادیوتراپی پروستات می تواند شامل ادرار دردناک، تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار و یا علایم گوارشی همچون: مدفوع شل یا درد در هنگام دفع مدفوع باشد. اختلال در نعوظ نیز ممکن است رخ دهد.

هورمون درمانی در سرطان پروستات

اساس این درمان سرطان پروستات جلوگیری از تولید هورمون مردانه ی تستوسترون توسط بدن است. هورمون تستوسترون باعث رشد سلول های سرطانی پروستات در بدن می شود. قطع تاثیر این هورمون باعث مرگ سلول های سرطانی یا کاهش سرعت رشد آن می گردد.

روش های هورمون درمانی شامل:

☑ داروهای سرطان پروستات

هورمون هایی که با عنوان هورمون آزاد کننده جسم زرد شناخته می شوند آنتاگونیست هایی هستند که از رسیدن پیام هورمون های مغزی به بیضه به منظور ساخت تستوسترون ممانعت به عمل می آورند. داروهای که به طور معمول در این نوع از هورمون درمانی استفاده می شوند شامل: لیوپرولید(لوپرون،الیگارد) ، گوسرلین(زولادکس) ، تریپتورلین(ترلستار) و هیسترلین(ونتاز) هستند. البته بعضی داروها همچون کتوازول و ابی راتراون(زای تیگا) ممکن است استفاده گردند.

در دسته ی دیگر، داروهایی که با عنوان ضد آندروژن شناخته می شوند از دسترسی پیدا کردن سلول های سرطانی به تستوسترون جلوگیری می کنند. که شامل بایکالوتامید(کاسودکس) ، فلوتامید و نیلوتامید(نیلاندرون) است.داروی اینزالوتامید(اکس تاندی) می تواند به عنوان دارویی که سایر هورمون درمانی ها برای بلند مدت جواب ندهند استفاده گردد.

داروی جدید سرطان پروستات

FDA نوعی داروی ضد آندروژن جدید را تأیید کرده است. این داروها با پایین آمدن سطح تستوسترون، رشد تومورهای سرطان پروستات را متوقف می کنند. بنابراین سلول های سرطانی پروستات، تقویت نمی شوند.

داروهای جدید شامل موارد زیر است:

  • Abiraterone استات (Zytiga)
  • آپالوتامید (ارلادا)
  • آنزالوتامید (Xtandi)

آپالوتامید و آنزالوتامید مهار کننده های گیرنده آندروژن (AR) هستند که به خارج از سلول می روند. Abiraterone استات یک مهار کننده CYP17 است که تولید آندروژن های داخل سلول را کند می کند. تحقیقات نشان داده است که در بسیاری از موارد سالها این داروها می توانند رشد سرطان را به تاخیر بیاندازند. اما مصرف این داروها در ایران نیاز به تحقیقات بیشتر و نظر پزشک دارد.

☑ برداشتن بیضه در سرطان پروستات

برداشتن بیضه های فرد باعث کاهش میزان تستوسترون در بدن میشود.

اثرات جانبی هورمون درمانی ممکن است شامل: اختلال در نعوظ، گرگرفتگی، از دست دادن تراکم استخوانی، کاهش میل جنسی و افزایش وزن باشد.

 

برای دیدن ادامه مطلب در مورد درمان سرطان پروستات اینجا را کلیک کنید


Roza-afshar پروستات ,سرطان ,های ,هورمون ,درمانی ,– ,سرطان پروستات ,های سرطانی ,هورمون درمانی ,می تواند ,سلول های ,درمان سرطان پروستات ,پرتو درمانی پروستات ,انواع سرطان پروستاتمنبع

رژیم غذایی پس از استنت گذاری

اهمیت ورزش برای کودکان

عوارض بعد از آنژیوگرافی دست و پا

هزینه زندگی در 10 شهر گران کانادا

خطرات عمل پروستات

سوزن های کوچک میکرونیدلینگ برای درمان جای جوش

علائم بلوغ در دختران و پسران

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه خرید پیامکی خرید آنلاین قطعات دامپتراک HD325 مستر تو بهترین خرید رو از ما داشته باش بهترین سایت طراحی سایت نونگار پردازش چگونه محیط شاد تری در مدرسه ایجاد کنیم نرم افزار حسابداری طراحی سایت اصفهان | سارین وب تخفیف ویژه